Blogging og Business

Kan man leve af at blogge?

Jeg er professionel blogger og det afføder ofte mange spørgsmål, når jeg er ude i sociale sammenhænge, og samtalen falder på profession.

Min onkel tror stadig at det har noget med Paradise Hotel at gøre, men SÅ eksotisk er det nu ikke! :)

3

 

Blogging er stadig et nyt fænomen for mange – selvom det efterhånden har nogle år på bagen.

Som profession er det i hvert fald relativt nyt, og jeg husker stadig den følelse, jeg fik indeni, da jeg det gik op for mig, at man kunne leve af det!

 

“Endelig et fag, som samler alle mine kompetencer.

Et frit fag, hvor pointen er at finde sin egen skrivestil, at netværke og sprede gode budskaber, samt et fag, som mister sin glans, hvis autenticiteten ryger! Ærlighed, netværk og en stædig stampen i gulvet over at ‘få lov til at være mig selv’ = all combined in a blog.”

 

På dét tidspunkt var der ikke mange, der tjente penge på blogging herhjemme.

Og det er sådan set stadig begrænset hvor mange der gør det, da det først indenfor de seneste par år er gået op for markedsføringsafdelingerne, hvad de kan bruge eksterne bloggere til!

Derfra og så til at lønne bloggere for det arbejde de gør, er også et stykke vej. Mange bloggere lønnes med produkter og ydelser, og det ER vel først, når der kommer penge på bordet, at vi kan kalde det professionelt?!! Det kræver både at markedsførings-afdelingerne begynder at flytte penge fra ‘gamle medier’ over på ‘nye medier’ og lader pengene følge med.

Af bloggeren kræver det, at de står ved sit værd.

Og at de holder den autentiske stil, så de KUN tager sig betalt for at blogge om de ting, som de rent faktisk kan anbefale!

Det kan være svært at sige nej, men tro mig – det stinker, hvis du får sagt ja til at blogge om noget, du inderst inde ikke kan stå inde for, eller har lyst til at blive forbundet med.

Jeg har selv både lønnede og produkt-lønnede opgaver på divablog.dk.

Den business, jeg har bygget op her på dortelytje.com-bloggen, er jo en ganske anden. Også økonomisk.

Her sælger jeg den viden, som jeg blogger om (Feminin Business, blogging, sociale medier), og det er kun en af de mange muligheder du har, hvis du bygger en business op omkring en blog.

Tiltræk presse med din blog!

Skærmbillede 2015-11-25 kl. 12.50.15 Skærmbillede 2015-11-25 kl. 12.50.22

Det handler om at tænke ud at boksen!

Min blogging har givet mig:

  • Tid på skærmen i Go’ Aften Danmark og Go’ Morgen Danmark
  • Faste økonomiske sponsoraftaler
  • Invitationer til masser af arrangementer (som jeg dog sjælendt deltager i, da jeg faktisk er introvert af natur ;) )
  • Det vildeste netværk!
  • En fantastisk kontakt til mine læsere
  • Interview i diverse aviser og blade (se her)
  • Fast Klumme i Aarhus Panorama
  • En hverdag som består i at dele de ting fra mit liv, som jeg har lyst til – med formålet om at andre måske kan blive inspireret til at se en ny vinkel, til at ’embrace sig selv mere’ og til at bruge de tips jeg deler.
  • FRIHED til at være mig. Frihed i min hverdag.

 

BlogDigTilBusiness

I Blog workshoppen “Blog dig til Business” deler jeg blogging op i 3 typer blogs:

 

1. ‘Hygge-bloggen’ = hobby bloggen, som man ikke har nogen professionelle ambitioner med.

2. Den Kommercielle Blog”, hvor man bygger en brand op omkring sin person, for at leve af at anmelde, anbefale og skrive om andres produkter (ligesom divablog.dk)

3. “Business Bloggen”, hvor du bygger en ekspertblog op og har bloggen som omdrejningspunkt for din business. Her sælger du egne ydelser, produkter, viden mv.

Du kan få GRATIS en forsmag på, hvad blogging kan gøre for din business.

Første lektion er en video, som du kan få adgang til her.

2

 

Få adgang til Gratis Online Blog Seminar her – du får 4 lektioner gratis – første video lektion får du her

Dorte Lytje

Opbyg en business udfra din passion og nyd friheden til at arbejde NÅR du vil og HVOR du vil. Jeg lever 100% af min business og min største luksus er friheden til tage mit arbejde med hvorhen jeg vil - om så det er Skagen, derhjemme eller kærestens sofa.

Click Here to Leave a Comment Below

Cammilla Rysgaard

Det er også en skøn blog du har. Jeg kan mærke din glæde og det smitter af på din blog og så bliver det en fornøjelse at følge. Det er fremtidens nyheder, vi følger dem og de emner, der har vores interesse.

Jeg nyder også at blogge om min hverdag som selvstændig og emner der interesserer mig indenfor online marketing og lign. Har holdt en længere pause og er i gang igen. Det føles godt!

Kh Cammilla

Reply
Dorte Lytje

Hej Cammilla

TAK :)
Og FEDT – jeg glæder mig til at følge din blog – dejligt at du har lyst til at blogge igen. Det er nemlig rigtigt, som du siger, man kan mærke, når det er lysten der driver værket. :) Glæder mig til at følge med.

Kh
Dorte

Reply
Ilse Depka Carstens

Jeg vil gerne lære noget om at starte en professionel blog.
Vil gerne fortælle mere om mig selv, men dette er vist ikke stedet. Venlig hilsen
Ilse Depka Carstens

Reply
Dorte Lytje

Hej Ilse

Du er altid velkommen til at sende mig en mail. Du kan læse mere om, hvad jeg har at byde ind med til professionel blogging under fanen “Blog Workshop”.

Mange smil
Dorte

Reply
Leave a Reply: