Perfect is the enemy of Done!

Det sker (sjældent – men det SKER) at nogen kalder mig ‘perfektionist’.

Man kan ikke tage mere fejl!

Jeg er et ‘struktureret rodehoved’, som altid er i sidste øjeblik.

En ‘in-timer’, som man ville sige i NLP-sprog.

Faktisk var der engang en venlig mand i toget, som sagde til mig

“Jeg lagde mærke til dig, da du kom ind: du er sådan lidt pudsig: tjekket på en utjekket måde”

Jeg vidste ikke helt om jeg synes det var en kompliment, men jeg vidste, at han havde ret!

Og det fik mig faktisk til at tænke over, hvor længe jeg mon selv synes jeg skulle kæmpe for at blive perfekt, når det hele tiden føltes som at cykle i modvind.

Så jeg besluttede mig for at slutte fred med det. Besluttede mig for at se det som en charme. En ‘flaw’. Flawsome er jo også ‘the new black’, så det kunne jo ikke passe bedre ;) (Flawsome er en sammentrækning af ordene: Flawless og Awesome)

 

What matters is:

Jeg får tingene gjort. Ikke perfekt. Men gjort!

= Jeg kommer ud over stepperne og får skabt nogle resultater!

Den indstiling har bragt mig til, hvor jeg er idag. For hvis jeg havde jagtet perfektionen, så havde jeg nok aldrig udgivet et eneste blog indlæg.

Jeg starter med det jeg har!

  • Jeg er tilfreds, når noget er 80% – accepterer altså 20% til ‘efterjustering’ eller blot: “sådan er det bare” – as good as it gets! :)
  • Jeg har sluttet fred med min indre komma-dommer, som aldrig helt fik styr på komma-sætninger.
  • Jeg hviler i, at jeg ikke er så god til kasser, faste regler og rammer. Dette er min styrke. Og det er derfor blogging passer så godt til mig! En blog er et kreativt workspace, hvor jeg selv sætter dagsordenen og gør, hvad der passer mig. Regnestykket er meget simpelt – for jo flere læsere, der har det ligesom mig – jo flere læsere har jeg! :) For jeg er ikke den eneste i verden, der kan lide at spejle mig i andre ‘som har det ligesom mig’. :)

 

myquotes (17)

 

Citatet ligger også meget tæt op af Steve Jobs’ citat: “Real Artists Ship”!

Jeg lærte faktisk dette quote at kende gennem min gode kollega Thomas Bigum, som lavede en serie til min Online Blog Workshop.

Serien hed “Real Artist Ship” og er i øvrigt stadig en del af blog workshoppen. Jeg blev selv meget inspireret da jeg så serien,  som han havde lavet til workshoppen. Jeg elsker når jeg kan spejle mig i andre, som gør tingene på deres egen måde, er autentiske og så samtidig rykker den vildeste business! Og DET må man jo sige at Thomas gør!

Apple’s/Jobs’ filosofi var – i min fortolkning – at skabe produktet og ‘så sætte det i søen’ med risikoen for at der var ‘flaws’. Disse ‘flaws’/småfejl blev så rettet til sidenhen efterhånden som folk tog produkterne i brug. Og sådan er vi alle blevet glade for selv den første iPhone – selvom den hurtigt fik en afløser, der kunne ENDNU mere!

 

Sådan har jeg også skabt mine workshops: Er startet med det, jeg havde – og TROET PÅ, at det var nok!

 

Og det var det også! Det VAR nok! Så længe jeg forventnings-afstemmer med mine workshop-deltagere, så de ved, hvad de får, så er alle glade.

At jeg så sidenhen har fået endnu mere viden, ja det er kun kommet alle workshop-deltagerne til gavn, for jeg har altid opgraderet dem til nyeste version: GRATIS!

Jeg er klar over, at det kan virke voldsomt provokerende på dem, som er mere perfektionistiske end jeg. Det er også helt ok. Vi skal jo ikke være ens! :) Men lad mig dog milde provokationen lidt ved at forsikre dig om, at mine kunder har fået værdi for pengene! En værdi, der – hvis du spørger mig – overstiger den investering, de har ydet. På den måde går det op i mit indre regnskab.

 

Jeg går ekstremt meget op i, at mine kunder får hvad de forventer – og gerne mere til!

Det jeg taler om her, er f.eks. MÅDEN, det serveres på.

 

Se her et skønt tilbageblik over mine Workshop-forsider:

På trods af fejl og (set i bakspejlet) ikke altid så god stil, så har disse forsider stået for en stabil og solid omsætning i min virksomhed. Så – godt jeg gjorde det! ….Og også godt at jeg turde vækste og investere i bedre billeder og grafik, efterhånden som min business også voksede ;) !!

Igen: start med det, du har!

 

 

Forside.fb

FB-kursus web  Forside

imac-2fb-ebog-forside1

_dsc0068_frame2blogEbogForside

 

 

Og den nyeste forside:

thinpaperback (1)

 

 

Faktisk er al denne snak om uperfektion hele grundlandet for min “Feminin Business” workshop!

Et dybt ønske om at hjælpe folk med at slutte fred med sine ‘imperfections’ og tro på, at det i virkeligheden faktisk er ‘the imperfections’, der sælger. For det er disse små ‘flaws’, der gør os autentiske og at andre er i stand til at spejle sig i os.

‘Flaws’ giver dybde, struktur, kontrast.

Jeg synes det er det, der gør os interessante!

Ja faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at perfektion er uinteressant i min verden!

 

Du kan læse mere om min Feminin Business workshop her. 

 

Det er min filosofi, at jo mere autentisk vi tør leve – jo mere harmoni har vi i både arbejdsliv og privatliv.

 

Jeg ved f.eks. at mange holder sig tilbage fra at blogge pga. at de synes at de staver dårligt. Ok – fair nok…. hvis det vel at mærke er sandt?! Hvis man virkelig staver rigtig dårligt, så er det måske for usikkert territorie at bevæge sig ud på…? Så kan det være at det er video-blogging, man skal satse på i stedet?

 

Men  der er godt nok mange, som er lige så dårlige til kommasætning som jeg selv, men som holder sig tilbage!

TÆNK, hvis jeg havde ladet mig begrænse af det? Look how far I’ve come?

Og TÆNK, hvis jeg havde ladet mig begrænse af badevægten siger 5-kg-for-meget-til-fotosession? For ikke at tale om al den grafik, jeg selv har præsteret at lave med mere eller mindre held, og derefter delt på Instagram, FB og blog?

 

Min pointe er:

 

Jeg er kommet dertil, hvor jeg er idag – og i det tempo – fordi jeg har turdet være uperfekt. Og fordi jeg har turdet lave fejl!

Ellers havde jeg  – vitterligt – stadig siddet med snuden i grammatik ordbogen, og forsket i komma-sætning!

Og helt ærligt – så vil jeg godt nok hellere være, hvor jeg er idag ;)

Wouldn’t you?

 

XOXO

dortelytje_sig_black

Husk at følge med på min Facebook-side her eller på Instagram (@dortelytje_com) – det er på Insta, jeg deler mest)

Læs om Feminin Business med Maskulint Drive kurset her.

6

 

♥︎ Like if you like, så bliver jeg GLAD ⬇︎

Dorte Lytje

Opbyg en business udfra din passion og nyd friheden til at arbejde NÅR du vil og HVOR du vil. Jeg lever 100% af min business og min største luksus er friheden til tage mit arbejde med hvorhen jeg vil - om så det er Skagen, derhjemme eller kærestens sofa.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: